Vår första kull med Collievalpar föddes i augusti -93, samma år registrerades även kennelnamnet Fornborgens kennel, vi har fött upp sex kullar. Vi har en liten uppfödning i hemmiljö och värdesätter en fortsatt god kontakt med våra valpköpare. Vi ordnar kennelträffar, träningshelger, MH (Mentalbeskrivning Hund) samt försöker bistå med träningshjälp (i de fall geografin inte lägger för stora hinder i vägen). Vår inriktning på Fornborgens kennel är för en mentalt sund och frisk hund.
Våra valpar är alltid Id-märkta och ögonspeglade vid åtta veckors ålder. Vi förordar även höftledsröntgen, samt försöker få så många hundar som möjligt från vår uppfödning MH och exteriörbeskrivna.

På vår kennel har vi även Riesenschnauzer och Västgötaspets, vi har inte haft några egna valpar ännu men vår unga Riesenschnauzertik Siri lovar gott. Siris Morfar Bribories Kaiser har använts en del i avel och även vår västgötaspets Grålötens Acke Ackspett har lämnat en del valpar.


Om oss;
Elisabeth
Har haft hund sedan -82 då jag fick min första västgötaspets, hanen Tomtemors Anton, honom tränade jag lydnad och sök med. Han blev uppflyttad ur Appellklass sök samt godkänd i lydnadsklass III. Han blev även SUCH.
-89 kom den första Collien, tiken Dantos Bim (Märta). Vi tävlade sök och lydnad och blev godkända i Elitklass sök och lydnads klass III. Märta är mor till tre utav våra kullar.
-93 kom nästa Collie, Märtas dotter Fornborgens Aniara, hon är godkänd bevakningshund i flygvapnet samt har tävlat lite lydnad. Hon är mor till två utav våra kullar.
-94 var det dags för nästa västgötaspets,
Grålötens Acke Ackspett gjorde entré. (och sedan dess är ingenting sig likt). Acke är SUCH samt godkänd räddningshund, även han använd i avel med goda resultat.
Själv är jag utbildad räddningshundsinstruktör och lärare i hundtjänst samt tävlinsledare inom SBK.

Olle
Har haft hund sedan -76. Då den första riesen tiken Cilla kom. Henne tävlade jag elitklass spår med med godkänt resultat.
Sedan kom riesenhannen Snauzerhällens Anjin-San, och det var i och med Anjin som mitt intresse för räddningshundar väcktes. Anjin var Korad, godkänd räddningshund och vi tävlade även Högre klass spår och lägre klass sök.
Efter Anjin kom Bribories Kaiser även han blev Korad och godkänd Räddningshund.
Kaiser användes även en del i avel med goda resultat och vi har nu riesentiken Siri som är dotterdotter till Kaiser, som matte tränar mot godkännande som räddningshund.
Jag är utbildad bruks och lydnads domare inom SBK tillika utbildad räddningshundsinstruktör och domare med behörighet att döma nationella IPO-R prov.