KENNELTRÄFF 11 -13 MAJ 2007 PÅ GÅLÖ CAMPING STOCKHOLM                                                                                 Tillbaka

Dags för årets kennelträff. Fredagen den 11 maj fram mot kvällen samlades vi alla på Gålö Camping.
Inkvartering var avklarad under eftermiddagen nu var det dags för lite lydnadsträning. Fortbollsplanen förvandlades raskt till appellplan.
19 hundar med hussar och mattar var samlade.  Presentation av helgens instruktörer Tiina Nyberg och Linda Frisk vidtog.

Därefter indelning i två grupper, grupperna gick igenom lite mål och förväntningar inför helgen och status på hundarna.
Lite praktisk lydnadsträning han vi med också, bla. platsliggning och budföring. Sedan kom kvällsdimman inrullande från havet och det blev fort rått och kallt.
Dags att dra sig tillbaka till våra stugor.

Lördag morgon var det samling kl 08.00. Tiinas gäng begav sig ut i skogen för spårträning och Linda tog med den andra gruppen till appellplan.
I spårskogen lades det spår av olika slag från valpspår och uppåt. Alla hundarna var duktiga och visade stor arbetsglädje.
På lydnadsplanen drillades det i kontaktövningar och ingångsövningar. Linda hade god hjälp att förevisa praktiskt av Kastor och Rusa.
Vid 12-tiden var det dags för lite lunch, åter till stugorna. Vid lunchen passade även "gamlingarna" Tossa (Fornborgens Breida 11 år) och Enzio (Fornborgens Enzymen Enzio 8 år) på att dyka upp med hussar och mattar och hälsa på en stund. Efter lunch var det dags för grupperna att byta plats. Tiina försvann med ett nytt gäng ut i skogen och Linda fick nya ekipage att drilla på appellplanen. På eftermiddagen titta solen fram och det blev riktigt gosigt.

Vid femtiden var det dags att bryta dagens aktiviteter för en stunds rast vila innan kvällsaktiviteterna tog vid. Nu hade även en annan "gamling" Emmy (Fornborgens Broa 11 år) med matte och husse anlänt. 18.30 var det samling och dags för tipspromenad medan grillen tändes. 
Efter tipspromenaden var det dags för lite skojtävlingar. Först gällde det att ha ett snabbt sättande. Alla går med hundarna i ring, musik spelas, när musiken tystnar gäller det att sätta sin hund så fort som möjligt, den som sätter sig sist åker ut. (Precis som hela havet stormar när man var på barnkalas).
Snabbaste sättandet hade Chili .
Nu var det dags för slalom mellan köttbullar. En och en gå slalom med lös hund mellan ett antal koner där det låg en köttbulle ovanpå varje kon. Varje köttbulle som försvann gav 5 sek tids tillägg. Här var det Tilda som var snabbast och inte snodde en enda köttbulle. Så till sist var det dags för hundrace.

Lämplig sträcka mättes ut mellan två stolpar, förarna lämnar hunden till Tiina springer sedan så fort de kan sträckan och ropar på hunden, när föraren "har gått i mål" släpps hunden. Men det är bara hundens tid som klockas. Här var det Azlan som var snabbast att springa efter husse. Efter diverse räknande och räknande igen hade vi en total segrare i Chili och hennes matte Eva, på andra plats Tilda med matte Mia, på delad tredje plats Azlan med husse Sören och Nellie med matte Susanne. När vi kommit så här långt var grillen perfekt att grilla på.

Söndag morgon samlades alla vid appellplanen för ytterliggare lydnadsträning och i skogsbacken straxt intill gick Tiina igenom uppletande med en grupp i taget.
Vid lunch var det dags för en gemensam fika och fotografering. Sedan återstod bara att avsluta årets kennelträff.
Det var jätteroligt att träffa er alla och se hur ni har utvecklats. Fortsatt lycka till med tävling och aktivering.
Stort tack till våra instruktörer Tiina och Linda
Vi ses om ett år igen.

Elisabeth och Olle

Bilder från helgen klicka här                             Tillbaka