KENNELTRÄFF 19-22 AUGUSTI PÅ KYDINGEHOLMS GÅRD VID ALUNDA                                                                                                                         Tillbaka                       

Dags för årets kennelträff på Kydingeholm utanför Alunda. Vi samlades på fredag em/kväll. Efter gott fika var det dags för grupperna att träffas och prata om helgens övningar. Två grupper var det i år en valpgrupp med Bert Persson som instruktör och en större lydnadsgrupp med Åsa Öberg och Natali Öberg. Därefter visade Natali hur klicker fungerar och att jobba med olika typer av target. Sedan fick alla förarna prova på klicker. Men de fick "klicka " varandra och inte hundarna. En både rolig och nyttig övnin.

I år hade vi lyxen att kunna ha helpension. I Kydingeholms stora kök lagade Kristin och Janne god mat till oss hela helgen.

Redan på fredagskvällen började det regna så smått. Men på lördag morgon var det ett ordentligt strilande heldagsregn som såg till att vi alla blev ordentligt blöta

Alla deltagare både två och fyrbenta var lika entusiastiska oavsett vädret. Träningen flöt på hela lördagen med endast en paus för lunch.
På kvällen samlades vi för lite traditionsenliga skojtävlingar innan middagen.
Årets tipspromenad satt uppe hela helgen, så kunde man gå den när det passade.

Regnet visade inget förbarmande på kvällen så vi fick flytta inomhus för våra skojtävlingar. Sitta fortast var lika uppskattat som tidigare, därefter ersatte vi racet med korvslalom (gå slalom mellan koner preparerade med korv och hunden lös) det hela avslutades med "Hitta och Hämta" hunden får apportera så många föremål som möjligt under 1½ minut. Max antal föremål är 8 st, föremålen är värda olika poäng. Åsa och Natali med Inox och Fenja var fantastiska att se båda plockade in samtliga föremål. Snyggt jobbat.

Efter detta så var det dags för en mycket god middag och trevlig samvaro resten av kvällen.

Söndag morgon kom solen fram och vi hade ett behagligt väder hela dagen. Träningen fortsatte under förmiddagen. Lydnadsgänget var på appellplanen och provade bla på Rallylydnad. Valparna började i skogen och provade på spår.

Vid lunchdags var det dags att avsluta. God smörgåstårta, utdelning av priser till vinnarna i plojtävlingarna och diplom till alla deltagare.
Årets vinnare blev Åsa men den här gången med Inox, tvåa kom Marianne och Exi och på delad tredje plats kom Jenny med Bisca och Mia med Iris
Stort tack till er alla som kom och deltog under helgen, det är alltid lika roligt att träffa er två och fyrbenta och se hur hundarna utvecklas. Lycka till med er fortsatta träning.
Vi vill även tacka våra duktiga instruktörer Åsa Öberg, Natali Öberg och Bert Persson och sist men inte minst Kristin och Janne som servade oss så fint i köket.

Hoppas att vi alla träffas igen nästa år.

Elisabeth och Olle
Fornborgens Kennel                               Bilder från helgen       Tillbaka

 

Total vinnare
1:a Åsa och Inox 33 p
2:a Marianne och Exi 18 p
3:a Jenny och Bisca 16 p
3:a Mia och Iris 16 p

Tipspromenaden max  12 p
1:a Eva och Åke 9 p
2:a Jenny och Robert 8 p
2:a Marie-Louise och Hasse 8 p
3:a Gunilla och Birger 7 p
3:a Ingela och Stefan 7 p

Hitta och Hämta
1:a Åsa och Inox
2:a Marianne och Exi
3:a Britt-Marie och Xelma

Sitta fort
1:a Natali och Fenja
2:a Åsa och Inox
3:a Jenny och Bisca

Korvslalom
1:a Åsa och Inox
2:a Ronny och Tilda
3:a Mia och Iris