KENNELTRÄFF 9-12 AUGUSTI PÅ KYDINGEHOLMS GÅRD VID ALUNDA                                                                                                                         Tillbaka                       

Dags för årets kennelträff på Kydingeholm utanför Alunda. I år hade vi utökat träffen med en dag. De som ville hade möjlighet till inkvartering från torsdag kväll. På fredag förmiddag samlades vi i helgens grupper och började träningen. Tre grupper var det i år, en valpgrupp med Bert Persson som instruktör och två spår/lydnadsgrupper med Åsa Öberg och Tiina Nyberg som instruktörer. Efter lite förmiddagsfika och genomgång i grupperna var det dags för träning. Med avbrott för lunch så tränades det flitigt hela dagen. Kvällen ägnades åt trevlig samvaro.
Även i år hade vi förmånen att få Kristin och Jannes goda mat hela helgen.

I år var vädrets makter med oss hela helgen, solen sken och bortsett från en del mygg så var vädret alldeles utmärkt. Lördagen ägnades åt träning hela dagen. Grupperna byttes av mellan appellplanerna och en del spårträning i skogen och på ängsmark.

På kvällen var det dags för våra traditionella skojtävlingar,  sitta fortast, köttbulleslalom, "hitta och hämta" och som avslutning ett litet race. Vet inte om hundarna, ägarna eller publiken hade roligast. Ni var duktiga och kämpade väl alla. Tror nog att det bor en liten tävlingsmänniska i flera av er. Som tidigare satt tipspromenaden uppe under hela helgen så kan man gå den när det passar.

Efter allt tävlande så var det dags för en mycket god middag och trevlig samvaro resten av kvällen.

Söndag morgon var det fortsatt träning under förmiddagen. Vid lunchdags var det dags att avsluta. God smörgåstårta, utdelning av priser till vinnarna i plojtävlingarna och diplom till alla deltagare.
Årets vinnare blev Åsa men den här gången med Jackpott, tvåa kom Åke och Iza och på tredje plats kom Torild och Millie, Grattis.
Stort tack till er alla som kom och deltog under helgen, det är alltid lika roligt att träffa er två och fyrbenta och se hur hundarna utvecklas. Lycka till med er fortsatta träning.
Vi vill även tacka våra duktiga instruktörer Åsa Öberg, Tiina Nyberg och Bert Persson och sist men inte minst Kristin och Janne som servade oss så fint i köket.

Hoppas att vi alla träffas igen nästa år.

Då vår gamla riesentik Siri blev dålig under fredag och vi fick åka till veterinären med henne så fick vi god hjälp med fotograferandet när vi var borta.
Tack för hjälpen Mia, Britta, Torild och Stellan. Bilderna kommer från flera olika kameror och kommer därför inte alltid tidsmässigt i rätt ordning.
Tack Mia och Ronny för hjälp med hundpassning och organisation när vi var borta.
Siri äter medicin och piggar på sig för var dag.

Elisabeth och Olle
Fornborgens Kennel                               Bilder från helgen       Tillbaka

 

Total vinnare
1:a Åsa och Jackpott (Blue Wingfire's Jackpott) 75 p
2:a Åke och Iza (Fornborgens Kaxiga Kaxa) 63 p
3:a Torild och Millie (Fornborgens Jazziga Jazza) 48 p

Tipspromenaden max  26 p
1:a Fam Appelblom  26 p Full pott!
2:a Anna-Lena och Erik Kalmaru 24 p
3:a Familjen Ageling 22 p
3:a Mia och Ronny Pettersson/Wiktorsson 22 p
3:a Britta Hammarström 22 p
3:a Bert Persson 22 p

Hitta och Hämta
1:a Åsa och Jackpott 28 p
2:a Åke och Iza 25 p
3:a Torild och Millie 16 p

Sitta fort
1:a Britt och Liston
2:a Åsa och Jackpott
3:a Britta och Skrållan

Köttbulleslalom
1:a Åke och Iza 11,03 sek
2:a Tiina och Ascot 11,75 sek
3:a Torild och Millie 12,22 sek

Race
1:a Åsa och Jackpott 4,63 sek
2:a Jenny och Bisca 5,06 sek
3:a Torild och Millie 5,19 sek