NYHETER 2005

2005 12 22 Hanhund

Nu är det klart med hanhund till Siri, hon kommer att paras med Korad Skäggsmygens Gilliot.
Ni kan läsa mer om Gilliot under planerade kullar.

2005 11 20 Lydnadstävling, Resa till Finland mm....

Här kommer lite blandade nyheter från de senaste veckorna. Vi börjar med dagens lydnadstävling på Mälarö BK, Siri och matte visade framtassarna igen. Deltog i lydnadsklass I med resultatet 174,5 p 1:a pris och 1:a placering  Bild . Deltog gjorde även Marianne och Fornborgens Fiffiga Fia resultatet blev en 6:e placering och 145 p. med en förarglig nolla på platsliggningen, övriga moment gick mycket bra bla. betyg 10 på inkallningen. 

Allhelgonahelgen åkte vi till Finland. Vi tog båten på fredag em, Siri följde med. Hon fick inviga sitt nya fina hundpass. Vi ville  passa på att se hur resan fungerade med hund inför kommande "parningsresor". På Lördagen träffade vi Krickelin (Fornborgens Brage) och flera av hans valpar från kennel Black Chips och kennel Pim Bulan.  Bilder och text (på finska) finns hos 
kennel Black Chips

Söndag morgon styrde vi kosan mot Tammerfors och Kennel Purple Peral´s. Här träffade vi ytterliggare en son till Krickelin, Twilight Moon Incomparab Immo. Men huvudsyftet med besöket var ändå att få träffa Twilight Moon Fair Foxy "Urho", tilltänkt hane till Brantastigs Abracadabra "Ida". Både Immo bild och Urho var mycket trevliga bekantskaper, positiva och sociala hundar. 

Vi har också hunnit med en liten höstövning med Munsö Sjöräddningsstation. Den 30 oktober var det dags för Siri att mönstra på Amalia Wallenberg. Acke har nu pensionerat sig även från Sjöräddningen och lämnat över den sysslan till Siri.
Vi träffades nere vid färjeläget och lillbåten gav sig av i förväg och placerade ut ett antal besättningsmän som markörer. Vi kom efter med Amalia. Siri tyckte det var lite konstigt att behöva markera från båten först,  innan man fick komma iland och börja "söka på riktigt". Polletten föll ner så småningom och Siri visade att hon fått vittring på människor. Fler övningar planeras till våren. Bild  Bild  Bild  Bild  Bild  Bild

2005 11 03 Planerade kullar

Nu har vi uppdaterat sidan för planerade kullar. Våra planer är att det ska finnas valpar på Fornborgen 
under våren/försommaren -06.

2005 10 23 Appellspår

Äntligen!! I dag stämde det mesta. Siri och matte har varit på Mälarö BK och tävlat Appellklass spår. Uppflyttade till Lägre klass med 246,5 poäng och en 2:a placering. Viss finns det mycket kvar att "putsa" på men nu börjar bitarna att falla på plats.
Bild  Bild 

2005 10 06 Vallning, Appellspår mm..

Lördag den 1/10 hade SCK Östra Lo en prova på vallningsdag. Nadia (Springmists Tears For Fears) och Ester (Brantastigs Jazz Anita O´day) var med och provade på. Båda två var klart intresserade av fåren och tyckte det var riktigt roligt. Ni kan läsa mer om vallningsdagen på Östras egen sida. Bild  Bild  Bild  Bild  Bild  Bild  Bild  Bild 

Söndagen den 2/10 

Var det så dags för Siri och matte att göra ett nytt försök i appellklass spår. Det verkar som förgjort. Vi blev godkända med 208,25p. Spåret, Budföringen, Platsliggningen gick allt bara bra. Lydnaden flöt på riktigt bra och vi började känna en viss förhoppning om uppflyttning. Då bestämmer sig Siri för att tjyvstarta på apporteringen och betyget blir noll och det fattades några ynka poäng till uppflyttning.

Nu finns det text och bilder från Siris RHFU kurs, Esters stamtavla är även den utlagd på hennes egen sida.

2005 09 18  MH och Utställning

I lördags var det dags för Nadia (Springmist´s Tears for Fears) och hennes syskon att göra sina MH. Sex av sju syskon kunde komma denna dag och vara med. Elisabeth Pettersson hade ordnat ett mycket trevligt MH i Odensvi. Nadia och hennes syskon skötte sig alla och fick bra resultat. Protokoll och sammanställning kommer inom kort.

I dag söndag var Ester (Brantastigs Jazz Anita O´day) på Botkyrka BK och deltog på deras utställning. Resultatet blev strålande,
BIR och BIG valp. Bild

2005 09 04 Räddningshund

Den senaste veckan har Siri tillsammans med matte varit på räddningsverkets skola i Skövde och gjort sin RHFU (RäddningsHundFörarUtbildning).
Efter en intensiv och givande vecka  (med allt från söktaktik, radiosamband, kartkordinater och praktiska övningar) fick vi beskedet att ni är GODKÄNDA. Så nu är även Siri Räddningshund. Mer info om kursen och bilder.

2005 08 20-21  Utställningar och Appelltävling

En hel del har det hunnits med i helgen. På Lördagen hade SCK Östra Lo inofficiell utställning där deltog både Springmist´s Tears For Fears (Nadia) och Brantastigs Jazz Anita O´day (Ester), båda fick Hp och Nadia (visad av Marie N.) blev utsedd till dagens bästa Tricolour färg. Ester tycker fortfarande att det är roligare att busa än att visa upp sig, men hon lär sig hon också. Matte Jessica har tålamod och är envis. Ni kan läsa mer om utställningen på 
Östras egen hemsida 
  Ester  Ester o Nadia  Nadia  Nadia     

I Matfors var det också inofficiell utställning där deltog Fornborgens Finurliga Fidelio och fick 1 :a pris men en för dagen något hög svansföring gjorde att det inte blev något Hp.

På Söndagen var det dags för Siri och matte att tävla Appellklass i Fagersta.  Det inledande spåret gick bra med betyg 9,5 budföring och platsliggning gick även det bra. Sen var Siris batterier slut och lydnaden blev mindre lyckad. 
Resultatet blev 183,25 poäng Godkända och en fjärde placering.

2005 08 13 Lydnadstävling

I dag var Fornborgens Fiffiga Fia och matte Marianne och tävlade lydnad klass I på Gubbängsfältet. Fia och Marianne skötte sig utmärkt men tyvärr satte sig Fia upp på platsliggningen så slutsumman blev 157,5 poäng och en tredje placering. (Men förargliga 2,5 poäng från ett första pris.)

2005 08 06-07 Utställning Södertälje BK

Nu i helgen har det varit dubbelutställning på Södertälje BK. På Lördagen arrangerade SBK:s Sörmlandsdistrikt officiell utställning för samtliga bruksraser och på Söndagen arrangerade Södertälje BK officiell utställning för bruksraserna och inofficiell utställning för övriga raser.
Båda dagarna deltog Siri (Asta) och Ester ( Brantastigs Jazz Anita o´day). På Lördagen debuterade Ester i valpklass 4 - 6 månader med en andra placering och HP. Siri visades mycket bra av Marie men domaren nöjde sig med ett andra pris. Söndagens resultat blev snäppet bättre. Ester vann tikklassen 4-6 månader med HP och blev sedan BIM valp. Siri hade bättre drive i steget i dag och fick ett 1:a pris.
Bilder Ester  Ester  Ester  Siri  Siri

2005 08 02 Ögonspegling

I dag har vår riesentik Siri varit på ögonspegling med resultatet ua.

2005 06 30  Hemkomna från semester

Nu har vi haft norrlandssemester. Ett par härliga veckor i lugn och ro på Mehällan. På vägen upp passade vi på att hälsa på hos Rex (F. Finurliga Fidelio) och hans matte Sanna Bild  Bild  Bild . Under semestern blev det mest böcker och kluriga korsord, fast lite sökträning han vi med och Siri och Acke gillar båtturerna, några semesterbilder  Bild  Bild  Bild  Bild   Bild  Bild  Bild . Väl hemma igen har vi hälsat på lilla Ester, som inte är så liten längre hon växer och håller på att bli stora damen drygt tre månader gammal nu. Nya bilder finns på hennes egen  sida .

2005 06 06 Ny flockmedlem, lydnadstävling och utställning

Nu finns det mycket nytt att berätta. 
I fredags fick Fornborgen en ny flockmedlem, Ester.  Från Skåne och Kennel Brantastig kom Brantastigs Jazz Anita O´day. En helt underbar sobelfärgad tik. Ester kommer att bo hos Jessica P i Huddinge. Ni kan läsa mer om Ester på hennes egen sida titta på Kennels hundar. Tack Kerstin för att du ringde.

I går var det dags för Östra Lo´s årliga utställning och lydnadstävling. Regnet öste ner mer eller mindre hela dagen. Vi trotsade vädret och i Lydnadsklass 1 deltog både Fornborgens Fiffiga Fia (Fia)/Marianne Kvist och Springmist´s Tears For Fears (Nadia)/ Marianne Widman. Strul med nedläggandet gjorde att 1:a prisen lyste med sin frånvaro. Nadia slutade på 4:e plats med 150 p och Fia på 6:e plats med 142 p. Bra jobbat med tanke på dagens väder och vind.
Så var det dags för utställning där Fornborgens Frejdiga Freddie vann unghundsklassen för hanarna  och Fornborgens Fiffiga Fia kom tvåa med Hederspris i tikarnas unghundsklass. Fia  Fia Stort tack till Marie Nyberg som (som vanligt får vi nästan skriva numera) visade både Fia och Freddie på ett utmärkt sätt i utställningsringen.

2005 05 31 Godkänd IPRHFU

I Söndags 050529 var det dags för Siri och matte att göra det sista delprovet i utbildningen till räddningshund IPRHFU
(InträdesProvRäddningsHundFörarUtbildning).
Vi hade fått plats på provet i Skövde så på Lördag eftermiddag bar det av till Skövde och Billingens camping.
Vi var kallade till kl 08.00 så det var nästan sovmorgon. Vi började med Påvisningsövning och koppelsök för samtliga deltagare. Därefter väntan då varje ekipage en i taget gjorde ett längre sök med flera delmoment, sist ut var Siri.
Kl 12 var det dags igen, började med ett ganska öppet område där det fanns en figurant placerad högt upp och samtidigt en "störande" hund med förare i området, därefter sök i lite källarutrymmen, hantering och lyft av Siri av både matte och främmande person, sök i besvärligt underlag, sök i mörkt kulisshus och till sist söka av ett ruinområde. Det tog ca 45 min att ta sig igenom allt.
Sedan var det bara att vänta tillsammans med de andra tills domarna hade konfererat och skrivit i protokollen.
Och resultatet det var GODKÄND. Nu återstår endast en veckas kurs så är även Siri räddningshund.
Kursen är lika mycket för föraren som för hunden, och det gäller att båda två blir godkända. Vi hoppas komma med på kurs i Augusti eller September. 

2005 05 27 Lydnadstävling, MH och uppdateringar

Fornborgens Fiffiga Fia och matte Marianne hade en fulltecknad helg den 21-22 maj. På lördagen den 21 maj var det dags för Fia att göra sitt MH. Fia passade ju på att löpa i mars då brorsorna gjorde sina MH. Fias resultat finns på hennes egen sida. Så på Söndagen var det dags för lydnadstävling i klass1, en förarglig nolla på nedläggandet drog ner slutpoängen till 128,5 poäng och en 11:e placering.

Vi har även fått rapporter från Fornborgens Cornelia, Ronja och husse Åke har varit ute på årets första lydnadsklass 3 tävling. Formen har inte riktigt infunnit sig, med två nollor så blev slutpoängen 171,5 poäng. Ronjas egen sida är uppdaterad med en del nya kort och några ord från Husse. 

2005 05 09 Lydnadstävling 

I går den 8:e maj var det dags för lydnadsklass 1 tävling på Bro-Håbo BK. Fornborgens Fiffiga Fia och Vår egen Siri var med och tävlade. Debut för båda damerna. Inga förstapris denna gång på grund av en del missar. Fia hade glömt vad stå var för något och det är mycket poäng på ställandet. Det slutade med 139 p. och en 11:e placering. Siri och matte fick inte riktigt till det med fria följet, en del vida svängar och dåliga sättanden resulterade i 151 p och en 6:e placering. Vi tränar vidare mot fler tävlingar. 
Det var gott om Collies på dagens tävling, bäst gick det för Marita och Nova (Springmist´s  Paint It Black) som fick ihop 173,5p och en tredje placering GRATTIS. Vill ni läsa mer titta på Bro-Håbos hemsida 

2005 05 01 Nadia

Nu har Nadia  (Springmist´s Tears For Fears) varit och röntgat höfter och armbågar och resultatet blev HD A och Artros ua.

2005 04 23 Sjöräddningsövning

I fredags den 22 april var vår Acke och matte Elisabeth ute på övning med Sjöräddningen. Den här gången följde vi med båten från Räfsnäs stationen. Det blev en riktig heldag. Avfärd från Helgö vid 08.30 vi klev ombord på båten Stenhammar kl 11.00 sedan övning under hela dagen och större delen av kvällen vi var åter i Räfsnäs vid 22-tiden. Kl 24.00 kunde vi svänga in genom grindarna hemma på Helgö igen trötta men nöjda efter en heldag på sjön. Vill ni läsa mer om övningen eller titta på bilder.

2005 04 12 Ögonspegling

I dag har Nadia (Springmist´s Tears For Fears) varit på ögonspegling och resultatet var ua. Nadia 

2005 04 01 Nya bilder

Nu har korten på killarna i F-kullen kommit. Titta på deras egna sidor så finns de där.

2005 03 22 Mentalbeskrivning

I Söndags 20 mars var det dags för killarna i F-kullen att göra sina MH´n. Tyvärr passade Fia på att börja löpa så hon får vänta till i Maj med att göra sitt. Alla fyra killarna genomförde sina MH. Protokollen finns på deras egna sidor.
Lite kort tog vi också filmen är på framkallning så de kommer inom kort. 
Tack för att ni kom och deltog med era trevliga killar Freddie, Rocky, Rex och Nemo. Bild

2005 02 26 HD Resultat

Nu har även Fornborgens Fantastiska Fabian röntgat höfterna med A som resultat.
Därmed är hela F-kullen HD röntgad samtliga med A höfter.

2005 02 05 Acke valpar

Nu har vi sett resultaten av Acke och Bibbis möte i höstas. 
Sju underbara valpar, två tikar och fem hanar finns på Kennel Jåbus.
Det är inte lätt att försöka fotografera sju små vildar som helst vill vara i kameran, men några skapliga kort blev det.
Bild  Bild  Bild  Bild  Bild  

2005 02 05  Fler Exteriörprotokoll

Nu finns det exteriörprotokoll även för Balder, Broa, Cornelia, Ella Estrella och Edswurne Edward.

2005 01 20 Exteriörprotokoll

Nu har vi börjat lägga ut protokollen för exteriörbeskrivningen, Aniara, Curia och Claudias sidor är uppdaterade. 
Mentaltestprotokoll finns nu också på Curia, Ella Estrella och Edswurne Edwards sidor.

2005 01 14 Mera uppdateringar

Nu har scannern fått jobba för fullt, nya bilder finns på ett flertal sidor.
Har även börjat lägga in protokoll från korningens mentaltest, Siri  har fått sitt protokoll inlagt, fler kommer. 

2005 01 09 Nya bilder

Vi har nu "fått" en egen scanner här hemma. Det bläddras livligt i gamla album, hemsidan kommer att uppdateras med fler bilder både nya och gamla. I dag finns det några nya bilder på följande hundars sidor: Märta, Ebba, Cliff och Kaiser. Under övrigt kan ni hitta bilder på Russin och det gemensamma bildgalleriet.
Fler bilder är på väg.

Vill du se fler nyheter?

Klicka på respektive årtal: 2010  2009 2008  2007 2006   2004   2003   2002   2001   2000